Over Manon

“Ik geloof met heel mijn hart dat een sterke band tussen ouders en kind het belangrijkste is om de ingewikkelde uitdagingen van het leven samen aan te kunnen.”

Maar verstoring van die band kan gemakkelijk ontstaan wanneer het met één gezinslid minder goed gaat. Dit heeft onherroepelijk effect op het hele gezin.

Er ontstaan strubbelingen, conflicten en spanningen. Verwijdering van elkaar ligt dan op de loer.

Oplossingen voor die problemen komen sneller wanneer jullie sámen de therapie volgen.

In mijn praktijk werk ik daarom alleen nog systemisch met álle mensen uit een gezin die belangrijk zijn voor het proces.

“Samen sta je sterker, zeker als gezin!”

Kinderprakrijk Zwolle Manon

Manon: hoe ik zelf opleefde door ervaringsgerichte therapie!

 Als tiener kwam ik zelf in contact met hulpverleners en therapie. Ik was altijd al een bezig, actief kind maar had moeite om echt contact te maken met mijn lichaam en binnenwereld. Dit resulteerde erin dat mijn omgeving me niet altijd begreep en ik niet duidelijk kon maken wat ik echt nodig had.

Na verschillende soorten therapie kwam ik terecht bij een therapeut die ervaringsgericht met mij aan de slag ging. Dit was enerzijds super confronterend omdat ik me niet meer kon verstoppen maar anderzijds hielp het me om echt in contact te komen met mijn spanningen, gevoelens en emoties.

En dat was de doorslag voor mij: ik leerde weer hoe ik hiermee om kon gaan waardoor ik automatisch ook weer echt de verbinding aan kon gaan met anderen.

De volgende stap

Mijn belangrijkste opleiding is die tot Psychomotorisch Therapeut. Daarmee nam ik de volgende stap om kinderen en gezinnen in moeilijke situaties te helpen, zoals ik me ooit ook geholpen voelde.

Deze sterke basis heb ik sindsdien verder aangevuld met alles wat ik kon (en nog in de toekomst kan) leren over de gehechtheidsrelatie binnen gezinnen, gedrag, emoties reguleren en verbindingen herstellen.

Want dát is mijn grootste passie! Het is ook een belangrijke reden om te starten met de opleiding systeemtherapie.

En daarmee help ik jullie als gezin om ook weer de verbinding te herstellen met elkaar.

  “Als ik echt wat wil betekenen voor kinderen dan is het belangrijk om de voor hen belangrijkste mensen in hun leven mee te nemen in de behandeling.”

  Over Kinderpraktijk Zwolle

  Dat helpen doe ik vol enthousiasme in mijn eigen Kinderpraktijk Zwolle! In de meer dan 10 jaar die ik al als psychomotorisch therapeut heb gewerkt, heb ik hier veel kinderen en gezinnen mogen helpen met het leren omgaan met hun gevoelens, emoties en alle uitingen daarvan.

  Voor mij is dit echt het allerleukste om te doen!
  Zien dat de verbinding tussen gezinsleden herstelt en onrust, conflicten en problemen verminderen.

   Willen jullie weten of en hoe ik jullie gezin kan helpen? Neem gerust contact op en dan bespreken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

  Meer over Manon

  💫Het grootste compliment:

   Ouders vinden het vaak heel spannend om samen met hun kinderen te komen.
  Door mijn rustige houding en vermogen om goed te luisteren naar wat ze mij vertellen (en ook juist níet vertellen), geven ze aan dat ze zich zeer snel vertrouwd en op hun gemak voelen bij mij.
  Daar krijg ik echt altijd grote blije glimlach van die lange tijd blijft zitten! De kaakkrampen van die glimlach neem ik graag voor lief!

  💫De mooiste momenten:

  Zien, echt letterlijk voor mijn eigen ogen zíen gebeuren dat er inzichten indalen bij de gezinnen in een therapiesessie. Het zien ontstaan van begrip en daardoor beter begrijpen wat ze zelf kunnen doen om het probleem op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Prachtig!

  💫Vrije tijd:

  Naast mijn werk geniet ik van het maken van wandelingen, lezen, Netflix kijken en spelletjes spelen. Ook tijd doorbrengen met vrienden, gezellig met elkaar samenzijn en goede gesprekken voeren, zijn voor mij een fijne besteding van mijn vrije tijd. Samen met mijn partner en onze zoon noem ik het prachtige Zwolle ons thuis.

  💫Trots op:

  Mijn online trainingen!

  Ik hou zo ontzettend veel van mijn vak en de ervaringen en kennis die ik op heb gedaan, wilde ik graag delen met zoveel mogelijk therapeuten.
  Daarom ontwikkelde ik met veel zweet en een enkele traan twee trainingen waarin ik al mijn kennis over ervaringsgericht werken met kinderen en gezinnen heb verzameld.

  Zo hoop ik dat er nog meer kinderen en gezinnen door ervaringsgericht werken geholpen worden!